Welcome guest, please Вхід or Реєстрація

Форум інформаційного порталу м. Сарни

УКРАЇНСЬКА МОВА!

Аватар
РангРангРангРангРангРангРангРангРанг

Всього повідомлень 801

Зареєстрований 2005-12-04

ПП

Fanta - 23 Лютий 2008 13:27
Duran - 22 Лютий 2008 19:37

А от якщо ти в Києві і наприклад в магазині до тебе зертаються рос.мовою, то автоматично переключаєшся на мову співрозмовника. ПЕРЕВІРЕНО!!!!!!!

+1 і мабуть я не один такий. Я зазвичай спілкуюся українською, не завжди чистою, але як тілько хтось звертається до мене російською то я відразу підсвідому теж переключаюся на рос.
Я навіть пробував з цим боротися але майже марно. Навіть будучи літом в Сарнах ( на канікулах) цілих 2 місяці я так і не поборов цей рефлекс.

А я навпаки. Коли до мене звертаються російською, я чомусь починаю шпрехати рідною мовою грамотніше, ніж завжди. Чому я маю йти співрозмовнику на уступки, якщо він не напрягається живучи в Україні говорити українською.

Підпис

signature_image
Аватар

Всього повідомлень 801

ПП

DOCTORdeath - 25 Липень 2009 16:58

Господа! Ваша дискуссия просто смешна. Да обратите же внимание на вашу грамотность как в русском так и в украинском языках! Вы безграмотны.О каких приоритетах в национальных языках может идти речь, если человек изначально не знает родного языка. По-моему, в этом вся проблема.И что бы прикрыть это ведутся подобные дискуссии. Во-первых, всякий язык достоин уважения, во-вторых, каждый сам решает на каком языке ему общатьса, и в третьих, если ты уважаешь себя, то обязательно будешь уважать культуру страны в которой живешь.Больше читайте, господа, как на русском так и на украинском языках и даже не заметите как станете грамотными.

Ну, а спробуй, хоча б у сусідній Польщі поговорити російською. Думаєш воно їм треба?

Підпис

signature_image
Аватар
РангРангРангРангРанг

Всього повідомлень 208

Зареєстрований 2007-09-21

ПП

Flash - 25 Липень 2009 19:33

А я навпаки. Коли до мене звертаються російською, я чомусь починаю шпрехати рідною мовою грамотніше, ніж завжди. Чому я маю йти співрозмовнику на уступки, якщо він не напрягається живучи в Україні говорити українською.

Flash - 25 Липень 2009 19:58

Ну, а спробуй, хоча б у сусідній Польщі поговорити російською. Думаєш воно їм треба?

Оце ти все правильно сказав. Ну просто немає нічого добавити.

Підпис

signature_image
Аватар
Ранг

Всього повідомлень 17

Зареєстрований 2009-03-08

ПП

Flash - 25 Липень 2009 19:58

??, ? ???????, ???? ? ? ???????? ?????? ?????????? ??????????. ?????? ???? ?? ??????

?? ?????, ?? ??? ? ???????? ??????? ?????? ??!
????? ?????????? ???? ???. ???? ?? ?? ????? ????????, ?? ????????? ????????? ????? ????????? ???????????? ? ????? ?? ?? ?????? ? ?? ?? ???????????, ???? ????????? ???? ?? ???, ? ?? ?????????? ????. ? ?? ????, ?? ??? ? ?? ????? ??????? ??????, ???? ??????? ?????

[ Редаговано: 26 Липень 2009 01:54 by DOCTORdeath ]
Аватар

Всього повідомлень 801

ПП

DOCTORdeath - 25 Липень 2009 21:49

Ти знаєш, що там в сусідній Польщі? Мабуть ні!

Ти тут з висновками не поспішай. Я пишу те, що знаю. Не один ти в Польщі бував.
Поляки дуже гордий народ. Вони мало довірливі і головною цінністю для них є сім’я. Тут не побачиш того, що називається “широкою слов’янською душею”. Але вони згуртовані націоналістично і релігійно. Їм свій злотий набагато миліший долара і євро. Скільки розповідей я чув про наших заробітчан, які не могли купити в магазині хліба, бо мали на руках тільки зелені, а продавці відмовляються їх брати. І не раз я був свідком того, як у нас в місті в магазинах розраховувались долярами.

Не подобається тобі Польща. А як щодо Росії? Так, у вигляді припущення. Тут я вже не можу говорити від свого імені - був там давно, ще при Союзі дитиною. Але з розповідей, знову ж таки, наших заробітчан - російське телебачення пропагандує не найкраще ставлення до України. Я думаю, це непросто так, що в неті повно форумів з сабжами “Как вы односитесь к украинскому языку/хохлам/украинцам/Украине”. І знаєш, нормальних відповідей там не такий і великий відсоток. І згідно соцопитувань українці відносяться до росіян краще, ніж росіяни до українців. І мовою такого народу ми маємо говорити???
Спробуй-но з ними поговорити українською. Думаю, як мінімум - з тебе посміються, ну а як максимум - можна і по пиці заробити від яких-небудь національно налаштованих братів-слов’ян.

Підпис

signature_image
Аватар
РангРангРангРангРангРангРангРангРангРанг

Всього повідомлень 2982

Зареєстрований 2005-11-22

ПП

Господа! Ваша дискуссия просто смешна. Да обратите же внимание на вашу грамотность как в русском так и в украинском языках! Вы безграмотны.О каких приоритетах в национальных языках может идти речь, если человек изначально не знает родного языка. По-моему, в этом вся проблема.И что бы прикрыть это ведутся подобные дискуссии. Во-первых, всякий язык достоин уважения, во-вторых, каждый сам решает на каком языке ему общатьса, и в третьих, если ты уважаешь себя, то обязательно будешь уважать культуру страны в которой живешь.Больше читайте, господа, как на русском так и на украинском языках и даже не заметите как станете грамотными.

Я Українець, батьки українці, народився і живу в Україні так якою мовою мені розмовляти?
А грамотність - це вже проблема освіти в Україні. Чи ви думаєте що в Росії набагато краще здають тести з російської мови? ))))

Відносно Польщі, то в мене брат був там. З його розповідей, то Поляки таки розуміють, як російську так українську мову, але принципово роблять вигляд, що не розуміють і тим самим провокуючи вас намагатись розмовляти з ними польською.

При спілкування з російськомовними я на російську мову не переходжу і для мене якось зовсім не принципово якою мовою говорить співрозмовник... головне людина і спілкування з нею, а не те якою мовою вона говорить.
Питання мови розкручують політики, а не прості люди...

Підпис

Реєстрація на форумі закрита вже дуже довгий час, і можливо відновиться і перший час буде лише по запрошеннях вже зареєстрованих користувачів. Нагадування паролю

Аватар
РангРангРангРангРангРангРанг

Всього повідомлень 426

Зареєстрований 2008-02-26

ПП

Не комментирую, так как лень искать другие ошибки.

Підпис

People - shit! Shape may differ but the taste is the same (c) Sephiroth
http://img253.imageshack.us/img253/4676/f531490c3680cv7.jpg
Moment of laxity spawns a lifetime of herecy. Never forgive, never forget.
http://img301.imageshack.us/img301/8596/72619729jk6.jpg
Salvation is not what I’m seekin’ (c) Another Animal
http://3pix.ru/counter/counter.png