Welcome guest, please Вхід or Реєстрація
Головна сторінка форуму → Компютер, інтернет → Мобіленд → Тема
Компанія Nokia Siemens Networks (NSN) розпочала випуск обладнання для мереж стільникового зв’язку четвертого покоління (4G). До кінця наступного року базові станції мереж 4G отримають кілька десятків найбільших операторів.
Такі базові станції підтримують технологію LTE, яка забезпечує швидкість передачі даних до 326 мегабіт за секунду до абонента і до 86 мегабіт за секунду від абонента. Зараз максимальна швидкість передачі даних до абонента в мережах 3G складає 7,2 мегабіта за секунду.
Програмне забезпечення для базових станцій 4G NSN почне надавати в другій половині 2009 року. Після встановлення відповідного ПЗ базові станції будут готові до роботи.
Представники компанії NSN сподіваються, що комерційна експлуатація перших мереж 4G почнеться в 2010 році.
Цікаво коли цей прогрес дійде до нас ![]()
ну может лет через 10 и дойдет...
ну может лет через 10 и дойдет...
Ні, я думаю десь через років 4-5. І то в найбільших містах України ![]()
мне б и 3ж безлимита по абонплате хватило б
мне б и 3ж безлимита по абонплате хватило б
Мені на елктронку приходило повідомлення, якийсь чувачок предлагав в нього купити ЮЗБ модема і підключитись до безлім тарифу за 400 - 500 грн. Точно непамятаю, це було декілька місяців тому.
Я всетаки знайшов почом безлімітка на 3 G - 360 грн. Дешевше навіть собі Сову підключити.
Мемережа 4G розпочала роботу на території України, але тільки в Київі і то в деяких точках міста.
Бачив в новинах тиждень тому. Спочатку запустять у містах-мільйонниках, потім 500-тисячниках і т.д. Смішно подумати скільки до нашого 30-тисячника. Хоча, мені і зараз вистачає. Говорилось, що з появою цього стандарту величезні можливості у бездротових камер спостереження, а це вже попахує тим, про що писав не один фантаст - глобальний контроль. А як відомо не один фантаст приколов тим, що написане здійснилось.
Ще бачив сюжет, що звичайний стільниковий зв’язок знищив тарганів, 3G призводить до загибелі бджіл і ще якихось комах, 4G - хто наступний?