33 кілограми унікального напівкоштовного каменю бурштину, найбільші поклади якого є на Рівненщині, вивозив контрабандою до Польщі 32-річний житель міста Сарни Рівненської області.
Автомобіль «Опель», яким через пункт пропуску «Устилуг», що на Львівщині, виїжджав за кордон зазначений громадянин, привернув увагу прикордонно-митного наряду вже тим, що водій нічим не примітного легковика, не міг приховати свого хвилювання. Саме тому йому було запропоновано пройти поглиблений огляд, який і показав, що тривога туриста мала цілком реальні причини: в днищі автомобіля було змонтовано подвійне днище, де чоловік заховав пакунки з необробленим камінням.
Слід зазначити, це вже не вперше прикордонники затримують контрабандистів із українським янтарем, що, як стверджують фахівці, дуже цінується на Заході. За деякими даними, на «чорному ринку» середня ціна необробленого ювелірного каменю складає $1 за 1 грам.
Додатки із зображеннями
Натисніть на зображення для його перегляду в реальному масштабі
Маловато він вивозив,Меньш ніж на 100 000$ бурштину,я б не ризикувавби навіть.Це ще не ясно чі він за кордоном його продавби,до того як його там зловлять
Маловато він вивозив,Меньш ніж на 100 000$ бурштину,я б не ризикувавби навіть.Це ще не ясно чі він за кордоном його продавби,до того як його там зловлять
повір мені, цю хрінь в сліпу за кордон не везуть, знають точно куди везти
Та багато хто, заробив ши бабло на бурштині, вклав їх в легальний бізнес
А ті що до цих пір копають-миють, то вже накопав - прокутив
Ну є люди які раніше мили бурштин, тепер уже миють для них і віддають певну частку грошей. Знаю що навіть їздять із Рівного маршрутками хлопці, щоб мити тут бурштин...
Дуже знаєте прикро за наш край - замість того, щоб якось розвивати виробництво ювелірних прикрас, вивозять сировину в країни ближнього зарубіжжя.
у нашиз занадто руки трусяться, щоб ювелірні вироби виробляти
на Україні просто затрати на виготовлення перевищують заробіток від готової продукції. Да ще й наші українці, якщо почують, що виріб українського виробника, то носом ворочать - їм із-за кордону подавай. А те, що там шурупи молотком забивають, то не хвилює)))
так, ювелірні вироби роблять в Рівному на фабоиці державної фірми Укрбурштин.
Але попит на бурштин-сирець перевищує попит на готову продукцію з бурштину.